zondag 14 april 2013

Cartagena


Baai San Jose en Cartagena
Na 2 dagen in Almerimar zeilen we door. ’s Middags steekt de wind op en ’s nachts gaat hij weer liggen. We overnachten daarom in een prachtige baai San Jose. Eindelijk weer voor anker. Bart pompt het bijbootje op en al roeiend gaan we op onderzoek uit. We beklimmen de rots en hebben een mooi uitzicht over de baai en de Momo. Daarna gaan de jongens zwemmen in zee. Ook Bart zwemt, maar oh wat is het koud. 


We gaan terug naar de Momo en varen door naar Cartagena. We vertrekken om 18 uur met 25 knopen wind en de genua uitgeboomd op.  Helaas gaat om 21 uur de wind liggen en gaan we op de motor verder. Gelukkig zijn er niet veel golven. ’s Nachts zien we wel een uur dolfijnen. We maken zoals beloofd Wout wakker. Wout schiet meteen uit bed en geniet van de vele dolfijnen. Om 8 uur maakt Bart me wakker en zijn we in Cartagena. Snel broodjes halen, de papieren regelen en we kunnen in het zonnetje ontbijten.  We bezoeken  het kasteel en hebben een mooi uitzicht over de stad. Tom vindt de ridders wel erg groot en eng. Het hoogtepunt voor de jongens was toch de pauw die zijn veren oprichte.  ’s Middags spelen de jongens voor zwarte piet in de speeltuin. Cartagena heeft rijke historie met oa veel Romeinse overblijfselen zoals een amfitheater.
(dinsdag 9 tm zaterdag 13 april)









Mar Menor
Eigenlijk willen we nu door naar Formentera & Ibiza om daarna op tijd op Mallorca te zijn als de familie overkomt. Maar op Ugrib zien we dat de wind draait en de hele week tegen staat. We besluiten daarom eerst de kustlijn verder naar het noordoosten te volgen en naar Mar Menor te gaan, een kleine binnenzee. Er staan grote hotelcomplexen rondom, maar je kunt er mooi ankeren voor de eilanden, er zijn geen golven en fijne zandstranden. De bijboot gaat weer het water in, bergschoenen, zwembroek en emmer en schepjes mee.  (zondag 14 april)


2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Ellen. Dit zal wel een verjaardag zijn om nooit te vergeten. Alles goed daar? Groetjes amber .+ familie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je verjaardag Ellen! Het ziet er allemaal geweldig uit. Groetjes aan je mannen en proost! Liefs van ons allemaal, Josine

    BeantwoordenVerwijderen