woensdag 24 april 2013

Naar de eilanden


Naar de Eilanden
De wind  draait iets naar het oosten en we wagen het erop. We willen nog een tussenstop maken. Onderweg halen we nog een Ugrib op en er blijkt morgen helemaal geen wind te staan dus we veranderen de plannen en gaan direct naar Formentera. Het eerste uur gaat het goed, maar dan zakt de wind toch in naar 8 knopen en moet de motor bij. Helaas gaat hij ook niet meer uit. Een saaie tocht zeker nu onze stuurautomaat niet werkt en we zelf de nacht aan het roer moeten staan. We komen  om 12 uur aan. Overigens vindt niet iedereen het erg dat de motor aan moet. Door het vlakke water kunnen de jongens eindelijk ook op zee op de tablet spelen, anders mag dit nooit vanwege zeeziekte.
En dan zijn we dus in de Balearen. Wouw! Links zien we Formentera en rechts Ibiza.  Vanaf nu gaan we ankeren, baatjes opzoeken en zwemmen. We varen naar Formentera omdat je hier kunt fietsen. We fietsen rondom de zoutwatermeren, naar een leuk plaatsje San Frances en naar het mooiste strand van de Balearen  (aldus de reisgids). Het is net de Carib. Glashelder blauw water,  heel fijn zandstrand en geen golven. Genieten. We nemen alle 4 een frisse duik. ’s Avonds ankeren we in een beschutte baai en barbequen aan boord.
Na een avondje tochtplanning besluiten we snel door te gaan naar de Westkust van Ibiza. We willen op tijd in La Palma zijn voor wat reparaties aan de motor en stuurautomaat. Daarom zeilen we zaterdag langs de kliffen van de zuidkust van Ibiza naar Cala Vedella een mooi beschutte baai met rondom bergen en een fijn zandstrand. De grote wens van Ellen (verjaardag vieren in ankerbaai Ibiza) gaat in vervulling.
(woensdag 17 april tm 22 april)
San Francesco op Formentera.

 Zoutmeren niet meer rendabel, ideaal voor fishfarms?



Westkust van Ibiza





1 opmerking:

  1. Hoi! We hebben niets gelogen over de Balearen he ;-). Echt super daar. Fijn dat jullie zo genieten. Hebben jullie ons smsje al gezien (gestuurd naar de gsm van Bart)?
    groetjes, Elisa & Wim

    BeantwoordenVerwijderen